Akses Kurang Upaya W3C


SSCorner amat prihatin terhadap orang kurang upaya dan warga emas. Oleh itu, ia direka bentuk dengan ciri - ciri untuk memastikan keberkesanan penghantaran maklumat kepada kumpulan pengguna istimewa ini.

Untuk pengunjung yang mempunyai masalah penglihatan
Bagi pengunjung yang mempunyai masalah penglihatan, SSCorner mempunyai ciri-ciri yang akan mengubah teks kepada suara atau ucapan.

Panduan Penggunaan:
Laman ini akan membantu mereka yang menghadapi masalah penglihatan. Kandungan teks akan diubah menjadi bunyi. Lihat halaman Text Reader. Muat turun page - reader bar jika komputer anda tidak memilikinya.

Dapatkan Sayzme page reader klik di sini.

1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda perlu memasang MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows2000, kemungkinan besar sistem anda sudah mempunyai komponen yang diperlukan.

2. Anda juga perlu memasang Microsoft synthetic voices. Sila pastikan untuk memasang MS Speech API terlebih dahulu dan diikuti oleh Microsoft synthetic voices.

3. Akhirnya pasang Sayzme dan buka sayzme dan pilih teks dari laman web kami dan sayzme akan membaca untuk anda. Sila klik di sini untuk arahan lengkap untuk menggunakan komponen ini.


Untuk Pengguna Buta Warna
Terdapat beberapa pilihan warna di ruang yang disediakan pada setiap halaman laman web. Pengguna boleh memilih warna dari pemilihan warna dan menu SSCorner akan mengubah warna dengan segera.


Untuk Pengguna Warga Emas
SSCorner menyediakan kemudahan untuk mengubah saiz fon. A + dan A- boleh didapati di ruang teratas setiap halaman SSCorner. Pengguna boleh memilih sama ada untuk memperbesar atau mengurangkan saiz teks pada halaman mengikut keutamaan mereka.

 
Undian
Pengumuman